sábado, 14 de junio de 2014

Tinc sort!

Ken Robinson diu que les persones que han trobat el seu Element o lloc on convergeixen les seves capacitats en un espai de creació, es solen definir com a afortunades.

Aquestes persones treballen i viuen en un espai d'aprenentatge i creació constants que els fa sentir que tenen sort. Dic treballen i viuen perquè sovint el treball i la vida es barregen i són la mateixa cosa. Evidentment que el seu treball té horaris i agendes i calendaris i tasques diverses, no només creatives, però en conjunt gaudeixen d'aquesta amalgama de treball, vida, aprenentatge i creixement personal que els/ens proporcionen un gaudi que els/ens fa dir: "tinc sort!".

La sort però, com han determinat molts psicòlegs en els seus estudis, depèn més de l'actitud que de forces sobrenaturals. Davant uns fets quotidians podem sentir-nos d'una o altra manera segons quina sigui la nostra actitud.  Aquesta actitud també ens permetrà veure més o menys possibilitats al nostre entorn i reaccionar-hi d'una forma creativa. Estar atents a la intuïció i no només a la raó o convertir la mala sort en bona són altres factors importants.

Aquest lloc que Robinson anomema l'Element i que ens fa sentir afortunats pot ser molt divers i no lineal. De vegades ens sembla que hem de ser cridats de forma epifànica a una sola tasca quan normalment la creativitat es troba en les connexions i els pons entre els diferents elements que conformen les nostres capacitats i poden ser tan dispars com puguem imaginar.

No us vull avorrir explicant-vos la meva vida, però sí que us vull dir que TINC SORT!

M'agrada l'Educació perquè és per mi un espai únic de creació, en ella hi conflueixen múltiples tasques que en un moment donat he pogut desenvolupar. Sóc mare i he fet docència directa a pràcticament tots els nivells educatius, presencial i telemàtica, he pintat, he retallat, he plantat gira-sols, he jugat a futbol, he cantat, he portat una coral, he fet viatges i excursions, he escrit, he llegit, he fet pàgines web, he coordinat projectes i he participat en d'altres, he treballat sola i amb companys i equips extraordinaris, he reflexionat i he actuat, he superat reptes i he fracassat en d'altres... he fet tantes coses... però el millor de tot, és que no me'n canso mai, perquè sempre hi puc aprendre més i més sobre coses tan diverses...

Per sort ;), no sóc l'única que té aquesta percepció en el món de l'Educació, o sigui que:

TINC SORT!
TENIM SORT!

Altres posts relacionats:
El valor de l'avorriment.
El temps dels genis.
La ment creativa
Interdisciplinarietat
L'art per educar les emocions i la creativitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario