domingo, 22 de junio de 2014

Foguera de Sant Joan

La tradició diu que el foc de Sant Joan purifica i per això és llencen a la foguera els trastos vells que ja no serveixen. 

Molts autors pensen que cal una transformació de l'educació per això a mode de divertimentto us proposo que diem aquelles coses que ja no ens serveixen en aquesta Educació Líquida i que llençaríem a la foguera de Sant Joan.

Comencem des del post però espero que hi afegiu tot el que us sembli des dels comentaris, facebook...

- Per Sant Joan acaba sempre el curs escolar i les cases amb infants i joves tenen les taules plenes de llibres de text rebregats. La primera cosa que hauria d'anar a la foguera seria aquest abús del llibre de text com a eina, gairebé única, d'ensenyament-aprenentatge. Sense tants llibres podríem fer servir materials més autèntics i reals, alguns creats per nosaltres mateixos.

- En segon lloc per seguir amb la tradició i començar llençant el més estrictament material, llençaria els pupitres i els espais uniformes per crear espais més reals i que fomentessin la vida, l'intercanvi, la bellesa... i s'assemblessin més a les cases que a les fàbriques. 

- En tercer lloc llençaríem les jerarquies i crearíem models més horitzontals i democràtics. No hi hauria disciplines amb més valor que d'altres perquè totes són necessàries i totes creen coneixement en un model interdisciplinari...

- També llençaríem l'abús de silenci i el restar immòbils tantes hores en una cadira

Llavors, ens pintarem la cara i tocarem ritmes amb els tambors i ballarem danses al voltant les fogueres. ;)

I vosaltres, què llençaríeu a la foguera de Sant Joan per començar un nou curs sense andròmines?

Bona revetlla!


No hay comentarios:

Publicar un comentario